Marián Sisák, Kočnerov priateľ, ktorý je známy z kauzy Syseľ, dostal podmienečný trojročný trest

TA3 TASR
7.2.2022 14:22

Podnikateľa Mariána Sisáka, stíhaného aj v kauze Syseľ, odsúdili na úhrnný trojročný trest odňatia slobody so štvorročným odkladom. Samosudkyňa Špecializovaného trestného súdu v Pezinku ho uznala za vinného zo zločinu poškodzovania finančných záujmov EÚ v štádiu pokusu v jednočinnom súbehu s pokusom prečinu subvenčného podvodu. Rozsudok nie je právoplatný.

súd súdy pojednávanie súdna sieň justícia 1140 px SITA/Branislav Bibel
SITA/Branislav Bibel

Okrem toho má povinnosť zúčastniť sa na výchovnom programe, "súčasťou ktorého bude účasť na hlavnom pojednávaní Špecializovaného trestného súdu, predmetom ktorého bude prejednanie trestných činov poškodzovania finančných záujmov Európskych spoločenstiev alebo subvenčného podvodu".

Uviedla to hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu Katarína Kudjáková. Pondelkové pojednávanie sa konalo bez prítomnosti obžalovaného. Po tom, ako boli na predošlých pojednávaniach vypočutí viacerí svedkovia, súd pred vyhlásením rozsudku pristúpil k vykonávaniu listinných dôkazov.  

V rámci akcie Syseľ zadržala NAKA v októbri 2021 okrem Mariána Sisáka aj bývalého sudcu Okresného súdu Vranov nad Topľou Miroslava Nováka. Dôvodom je korupčná trestná činnosť. Podľa medializovaných správ je Marián Sisák priateľom podnikateľa Mariana Kočnera, právoplatne odsúdeného v kauze televíznych zmeniek TV Markíza.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok