Moskva reaguje na zákaz vysielania ruského kanálu v Nemecku protiúderom. Zakázala Deutsche Welle

TA3 TASR
3.2.2022 15:29

Moskva vo štvrtok vydala zákaz vysielania pre nemeckú stanicu Deutsche Welle. Ruské ministerstvo zahraničia nariadilo zatvorenie kancelárie v Moskve a odobratie akreditácií novinárom. Okrem toho "ukončí" satelitné a káblové vysielanie na ruskom území.

Rusko Moskva 1140px (TASR/AP)
TASR/AP

Ide o reakciu Ruska na zákaz vysielania nemeckojazyčného kanálu ruskej stanice RT v Nemecku (RT DE). Informovali o tom agentúry AFP a DPA. Kremeľ vo štvrtok zákaz vysielania pre RT DE označil za porušenie slobody prejavu a ruský rezort diplomacie avizoval, že ešte vo štvrtok oznámi odvetné opatrenia, ktoré zavedie voči nemeckým novinárom a médiám pôsobiacim v Rusku, ako aj internetovým platformám, ktoré zastavili vysielanie kanála.

DW je nemecká verejnoprávna rozhlasová a televízna spoločnosť určená na vysielanie v zahraničí. Deutsche Welle je k dispozícii v 32 jazykoch. Satelitná televízia spoločnosti DW pozostáva z kanálov v nemčine, angličtine, španielčine a arabčine. DW je členom ARD, celonemeckého zväzku verejnoprávnych audiovizuálnych inštitúcií.

DW oficiálne sídli v Bonne, kde sa vyrába rozhlasová tvorba. Televízia vysiela výhradne z Berlína. V oboch mestách sa vytvára obsah pre spravodajské webové stránky spoločnosti DW vo viacerých jazykoch. 

Pre Deutsche Welle pracuje približne 3-tisíc zamestnancov a nezávislých spolupracovníkov zo 60 krajín. Spoločnosť tvrdí, že televízne vysielanie DW si raz za týždeň zapne zhruba 117 miliónov ľudí. Rádiové okruhy počúva zhruba 50 miliónov ľudí po celom svete.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok