BMW radu 8 prešlo omladením. Aké zmeny prináša?

TA3/SZ
29.1.2022 11:00

BMW predstavilo omladenú verziu všetkých karosárskych variantov radu 8. Okrem zmien v exteriéri nastalo pár zmien aj v interiéri

BMW radu 8 prešlo omladením. Aké zmeny prináša?
BMW

Omladený rad 8, ktorý sa dostane na trh už v priebehu jari roku 2022 dostal okrem interiérových zmien aj dizajnové zmeny exteriéru. Hlavnými novinkami sú napríklad športový balík M Sport, ktorý bude po novom súčasťou štandardnej výbavy pre všetky verzie. Pribudne aj prepracovanejšia predná maska vybavená podsvietením BMW Iconic Glow, ktorá najmä v noci vytvára jedinečný svetelný podpis.

Verzie poháňané šestvalcovým motorom budú v základe postavené na 19 palcových športových diskoch kolies, za ktorými sa budú ukrývať brzdy M Sport. Osemvalcovým motorom poháňané exempláre dostanú v štandarde 20 palcové disky kolies, mimoriadne účinné brzdy M Sport a športový diferenciál.

BMW BMW

Verzie s označením M850i budú v základe obsahovať zahnuté spätné zrkadlá, ktoré poznáme z M modelov značky. Karoséria môže byť na želanie lakovaná novými odtieňmi, ako napríklad San Remo Green a Skyscraper Grey. Omladený rad 8 môže byť na želanie vybavený pôvodnými emblémami BMW Motorsport, ktoré odkazujú na výročie založenia športovej divízie BMW.

BMW BMW

Interiér osmičky v štandardnej výbave obsahuje športový kožený volant či športové  sedadlá s množstvom možností nastavenia. Samozrejmosťou je ich elektrické ovládanie. Interiér bude čalúnený kožou Merino z ponuky BMW Individual, ktorému bude sekundovať hliníkový obklad interiéru. Na želanie bude samozrejme možné zvoliť aj iné kombinácie materiálov a farieb.

Displej infotainmentu prešiel taktiež zmenou. V novinke dostal veľkosť až 12.3 palca. Samozrejmosťou je zrkadlenie smartfónu pomocou Apple CarPlay. Head-up displej, bezdrôtové nabíjanie, alebo kľúč s displejom sú od teraz súčasťou štandardnej výbavy.

Pohon budú zabezpečovať trojlitrové šesťvalce na benzín a naftu, ktoré bude možné kombinovať s pohonom všetkých kolies xDrive. V ponuke naďalej zostáva aj benzínový osemvalec 50i, ktorý pohonom xDrive disponuje štandardne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok