Bašternák čelí ďalšej obžalobe, navrhuje ju NAKA

TA3
27.1.2022 15:17

Ladislav Bašternák sa dostal na slobodu, teraz čelí ďalšej obžalobe. Navrhuje ju Národná kriminálna agentúra, ktorá ukončila vyšetrovanie kauzy Bonaparte. Spis smeruje prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry.

Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry navrhuje podanie obžaloby na Ladislava Baštrnáka v súvislosti s bytovým komplexom Bonaparte. Informovala o tom Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru.

"Vyšetrovateľ národnej kriminálnej agentúry dnes ukončil vyšetrovanie v súvislosti s bytovým komplexom Bonaparte, kde je obvinený Bašternák, návrhom na podanie obžaloby a spis predložil príslušnému prokurátorovi Úradu špeciálnej prokuratúry," uviedla Dobiášová.

„Prokurátor po preštudovaní veci rozhodne vzhľadom na rozsah a zložitosť spisového materiálu v primeranej lehote o ďalšom postupe," reagoval hovorca Generálnej prokuratúry SR Dalibor Skladan. V inej ekonomickej kauze Ladislava Bašternáka v stredu podmienečne prepustili z väzenia na slobodu. Čelí aj obžalobe pre zločin krátenia dane a poistného v prípade neoprávnenej daňovej vratky súvisiacej s kúpou bytov v bratislavskom bytovom komplexe Five Star Residence.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok