Lexus čiastočne mení svoje logo. Čo nahradí klasický znak automobilky?

TA3/SZ
27.1.2022 11:00

Nový Lexus NX so sebou prináša okrem iného aj zmenu loga automobilky, ktorú uvidíme aj vo všetkých budúcich modeloch značky

Lexus čiastočne mení svoje logo. Čo nahradí klasický znak automobilky?
Lexus

Lexus NX so sebou okrem sviežeho, oku lahodiaceho dizajnu prináša aj jednu dôležitú zmenu v označovaní nových modelov značky. Automobilka sa totiž rozhodla nahradiť svoje klasické logo v tvare písmena L nápisom Lexus, ktorého písmena budú mať medzi sebou výraznejšie rozostupy. Podobné označovanie môžme vidieť aj pri aktuálnych modeloch značky Škoda.

Nx Lexus

Lexus však bude nové označenie používať len v zadnej časti auta na kufrových dverách. V prípade spomínaného modelu NX bude nové logo umiestnené priamo pod LED svetelným pásom tiahnucim sa cez celé kufrové dvere. Typické logo v tvare L bude aj naďalej využívané v prednej časti na mriežke chladiča.

Nx Lexus

Podľa slov šéfa marketingu automobilky je čiastočné opustenie loga symbolom ďalšej kapitoly v histórii značky. Pôvodné logo písmena L umiestneného v ovále teda zostáva naďalej súčasťou všetkých modelov v prednej maske a taktiež je ochrannou známkou automobilky.

Tvorcovia pôvodného loga sa pri jeho návrhu držali matematického vzorca, takže oblúky, plochy a čiary nie sú náhodné, ale sú zložené podľa určitej logiky.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok