Je neakceptovateľné, aby Fico a Kaliňák zastrašovali orgány činné v trestnom konaní, vyhlásil Hamran

TA3 TASR
14.1.2022 20:55

Dočasný policajný prezident Štefan Hamran považuje nedávne vyjadrenia lídra Smeru-SD Roberta Fica a člena predsedníctva opozičnej strany Roberta Kaliňáka v súvislosti so zadržaním Norberta Bödöra za snahu o zastrašovanie a ovplyvňovanie vyšetrovania. Uviedol to v stanovisku na sociálnej sieti.

Zasadnutie ústredného krízového štábu
TA3 / David Duducz

"Považujem za neakceptovateľné, aby vo vyspelej demokratickej spoločnosti, o ktorej vo svojich vyjadreniach predseda druhej najsilnejšej opozičnej strany Robert Fico neustále hovorí, zastrašoval spolu s jeho straníckym kolegom Robertom Kaliňákom orgány činné v trestnom konaní a prezidenta Policajného zboru," zdôraznil Hamran.

Ako ďalej uviedol, policajný prezident nemá právomoc vyšetrovať "a už vôbec nie určovať, koho majú a koho nemajú orgány činné v trestnom konaní vyšetrovať". Po opätovnom zadržaní obvineného nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra šéf Smeru-SD Fico uviedol, že by Hamran a ďalší mali odísť zo svojich funkcií, pričom "bude na orgánoch činných v trestnom konaní, aby posúdili, či by okrem odchodu nemali náhodou ísť aj niekde inde"

Hovorí o porušovaní zákonov a ľudských práv. Norberta Bödöra považuje za nevinného. Vyvodenie zodpovednosti požaduje aj Kaliňák.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok