Zatiaľ nepredstavené BMW M3 Touring driftovalo v zasnežených Alpách

TA3/SZ
12.1.2022 11:00

BMW privítalo nový rok štýlovo. Maskovaný model M3 Touring lietal dverami napred v novom spote

Zatiaľ nepredstavené BMW M3 Touring driftovalo v zasnežených Alpách
BMW M

Mníchovská automobilka oslavuje tento rok 50-te výročie založenia športovej divízie M. Pri tejto príležitosti si Nemci nachystali pre nás hneď niekoľko zaujímavých noviniek, medzi ktorými sa nachádza aj dlhoočakávaný kombi variant nového BMW M3. Ten sme už mali možnosť vidieť na množstve záberov z dielne samotnej automobilky.

Po dizajnovej stránke bude Touring vychádzať priamo z klasickej verzie M3, takže rozmerná predná maska, široký rozchod kolies, nafúknuté blatníky, či radový šesťvalcový motor budú zachované aj v praktickej, rodinnej M3.

Aktuálne je však otázne, či BMW sprístupní všetky varianty pohonu aj pre verziu Touring. Ak by sa tak stalo, mohli by sme byť svedkami nie len verzie so zadným pohonom a automatickou prevodovkou, ale aj puristickej verzie s pohonom zadných kolies a manuálnou prevodovkou. Či dá BMW zelenú aj takémuto variantu je otázne, no verím, že veľké množstvo fanúšikov a zákazníkov značky by si prišlo na svoje.

M3 BMW M

V najnovšom videu víta zatiaľ nepredstavená novinka rok 2022 v zasnežených Alpách v sprievode helikoptéry, ktorej posádka naviguje vodiča, ktorý v drifte kreslí kolesami do snehu nápis 2022. Z videa sa dá určiť, že konkrétny kúsok má k dispozícii pohon všetkých štyroch kolies xDrive a automatickú prevodovku. Tento variant pohonu bude teda pre M3 Touring pravdepodobne štandardom.

Všetky potrebné informácie sa dozvieme počas oficiálneho predstavenia, ktoré sa bude konať v priebehu roku 2022. Aktuálne je však presný dátum premiéry neznámi. Zatiaľ si môžte vychutnať spomínané video, v ktorom sa M3 Touring zahalená kamuflážou predvádza jazdou prevažne v kontrolovanom pretáčavom šmyku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok