Heger podporuje otvorenie škôl od 10. januára. Za kľúčové považuje odborné stanovisko

TA3 TASR
3.1.2022 14:47

Predseda vlády Eduard Heger podporuje otvorenie škôl od budúceho pondelka 10. 1. Kľúčové podľa neho bude odborné stanovisko Ministerstva zdravotníctva SR v kooperácii s Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR. Informovala o tom hovorkyňa premiéra Ľubica Janíková.

Rokovanie vlády NR SR
TA3 / David Duducz

"Predseda vlády SR Eduard Heger si uvedomuje, že prezenčná výučba je pre žiakov a študentov mimoriadne dôležitá. Je za otvorenie škôl od 10. januára. Aktuálne však bude kľúčové odborné stanovisko ministerstva zdravotníctva v kooperácii s ministerstvom školstva," uviedla Janíková.

Hovorkyňa MZ Zuzana Eliášová uviedla, že odborníci na ministerstve aktuálne rokujú a vyhodnocujú všetky fakty. "V nadväznosti na závery rokovaní a po schválení vládou SR budeme verejnosť komplexne informovať vrátane oblasti problematiky škôl v súčinnosti s kolegami z rezortu školstva." Ďalšie kroky bude podľa nej vláda prehodnocovať vzhľadom na vývoj aktuálnej epidemickej situácie berúc na vedomie aj odporúčania odborníkov. "Fakt je ten, že počet pacientov v nemocniciach mierne klesá a už niekoľko dní sa drží stabilne pod hranicou 2500," doplnila Eliášová.

Zimné prázdniny trvajú od 20. decembra 2021 do 7. januára 2022. Minister školstva Branislav Gröhling ešte koncom decembra avizoval, že o podrobnostiach návratu žiakov do škôl bude informovať po vianočných sviatkoch. Verí, že od 10. januára sa vrátia k školskému semaforu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok