Podniky môžu otvoriť, zákaz vychádzania však trvá. Niektoré strany ho už predĺžiť nechcú

TA3
1.1.2022 16:17

Niektoré kaviarne, bary a reštaurácie od pondelka neotvoria, aj keď už môžu vítať zákazníkov. Vraj sa im to neoplatí. Gastro sektoru by pomohlo zrušenie zákazu vychádzania. Ten sa má oficiálne skončiť o deväť dní. Tri koaličné strany avizujú, že jeho predĺženie nepodporia. Ministerstvo zdravotníctva dokonca hovorí o možnom návrate Covid automatu.

Reštaurácie budú môcť od pondelka 3. januára prijať hostí aj v interiéri, avšak len tých, ktorí sú zaočkovaní alebo prekonali Covid-19. Prevádzka môže byť naplnená len na 50 % kapacity, dodržané musia byť aj dvojmetrové odstupy.

"Ak ide o prítomnosť ľudí po 20. hodine v prevádzkach, upozorňujeme na platný zákaz vychádzania," uviedla hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva Daša Račková.

Viacerí podnikatelia avizujú, že bary, reštaurácie či kaviarne neotvoria, keďže po ôsmej večer v prevádzke už zákazníkov mať nemôžu. Zákaz vychádzania by sa mal skončiť 9. januára. SaS jeho predĺženie podporiť nechce. "Budeme žiadať návrat ku Covid automatu," uviedla Jana Bittó Cigániková. Predĺženie zákazu vychádzania nepodporí ani strana Za ľudí a Sme rodina.

Ministerstvo zdravotníctva tvrdí, že vládny kabinet Eduarda Hegera zrušenie zákazu vychádzania prehodnotí. Do úvahy ale bude brať odporúčania odborníkov. "Jednou z možností je návrat ku Covid automatu. Fakt je ten, že počet pacientov v nemocniciach mierne klesá a už niekoľko dní sa drží stabilne pod hranicou 2500," uviedla hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok