V Česku pribudlo najmenej prípadov nákazy od konca októbra, tempo šírenia sa naďalej spomaľuje

TA3 TASR
28.12.2021 09:56

V Českej republike pribudlo v pondelok 6850 potvrdených prípadov nákazy koronavírusom, čo je o pätinu menej než pred týždňom a najmenej za pracovný deň od konca októbra. Vyplýva to z údajov českého ministerstva zdravotníctva z utorkového rána,

V Česku
TASR/AP

Informoval spravodajský server iDNES.cz. Pripomenul však, že počet testovaných bol po vianočných sviatkoch naďalej nízky – o dve pätiny nižší než v pondelok minulého týždňa. Tempo šírenia koronavírusu sa v Českej republike spomaľuje približne od konca novembra. 

Denné prírastky sa vtedy vyšplhali na takmer 28-tisíc prípadov, čo bol vôbec najvyšší nárast od začiatku pandémie. Už skoro tri týždne klesá aj sedemdňová incidencia, ukazovateľ počtu nových prípadov nákazy na 100-tisíc obyvateľov za uplynulý týždeň. K utorku sa jeho hodnota oproti pondelku znížila z 379 na 363. 

Počet pacientov hospitalizovaných s covidom po poklese z posledných dní mierne stúpol. V českých nemocniciach je aktuálne 3505 infikovaných, čo je však o tretinu menej než pred týždňom. Z nich 687 je vo vážnom stave.

V Česku o polnoci zo soboty na nedeľu skončil núdzový stav, ktorý vláda vyhlásila 26. novembra pre zhoršujúcu sa epidemickú situáciu. Reštaurácie, bary, diskotéky, kasína a obdobné prevádzky už nemusia zatvárať o 22.00 h. Prestal tiež platiť zákaz konzumácie alkoholu na verejnosti.

V Českej republike dosiaľ laboratóriá potvrdili 2,46 milióna prípadov nákazy koronavírusom. V súvislosti s covidom v krajine počas pandémie zomrelo 35.911 ľudí. Očkovanie proti covidu sa v Česku začalo pred rokom, 27. decembra 2020. Odvtedy v krajine podali celkovo 15,3 milióna dávok vakcín. Plne zaočkovaných je viac ako 6,6 milióna obyvateľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok