Zomrel spevák opernej skupiny Il Divo Carlos Marín, mal iba 53 rokov

TA3 TASR
20.12.2021 07:57

Vo veku 53 rokov zomrel spevák medzinárodnej opernej pop vokálnej skupiny Il Divo - španielsky barytonista nemeckého pôvodu Carlos Marín.

Zomrel spevák opernej skupiny Il Divo Carlos Marín, mal iba 53 rokov
TASR / Jakub Kotian

Na sociálnej sieti Twitter o tom v nedeľu informovali zvyšní členovia skupiny: americký tenorista David Miller, francúzsky popový spevák Sébastien Izambard a švajčiarsky tenorista Urs Bühler.

Príčina smrti nie je známa, ale zo správ zverejnených v španielskych médiách vyplýva, že Marín musel byť uvedený do indukovanej kómy a intubovaný po tom, čo bol prijatý na jednotku intenzívnej starostlivosti v anglickom Manchestri. Začiatkom decembra Il Divo odložili zvyšok svojho vianočného turné po Británii o rok, pričom ako dôvod uviedli chorobu. Marín vystupoval na pódiu ešte začiatkom decembra.

Túto crossoverovú skupinu pozostávajúcu zo speváckych hviezd založil Simon Cowell v roku 2003 pod svojím vydavateľstvom SyCo. Neskôr sa však ich cesty rozišli. Medzinárodné zloženie pomohlo skupine Il Divo dosiahnuť pozoruhodný úspech na niekoľkých celosvetových turné. Medzi ich hity patria Regresa a Mi (Unbreak My Heart), The Time Of Our Lives a I Believe In You – duet so Celine Dionovou – ako aj verzia hitu Hello speváčky Adele. 

Predali viac ako 30 miliónov nahrávok a získali 160 zlatých a platinových diskov vo viac ako 33 krajinách, uvádza sa na webovej stránke skupiny Il Divo. Carlos Marín sa narodil v Nemecku, ale vyrastal v Madride, kam sa jeho rodina presťahovala, keď mal 12 rokov. V čase sťahovania už mal za sebou dva albumy a koncertné vystúpenia. V 90. rokoch hral vo viacerých inscenáciách muzikálov vrátane Bedárov, Kráska a zviera, Pomáda či Peter Pan.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok