USA zasiahli tornáda a víchrice. Už dlho sme nezažili takú ničivú katastrofu, povedal kentucký guvernér

TA3 TASR
11.12.2021 12:16

Vyše 70 mŕtvych si vyžiadali tornáda a víchrice, ktoré v posledných hodinách zasiahli niekoľko štátov USA. Prírodný živel strhával strechy a v poničených budovách zostalo uviaznutých viacero ľudí, informovala v sobotu spravodajská stanica Sky News.

Kentucký guvernér Andy Beshear novinárom povedal, že jeho štát "už dlho nezažil takú ničivú tornádovú katastrofu" ako v noci na sobotu. Počet obetí na ľudských životoch bude podľa neho pravdepodobne vyšší než päť desiatok a možno sa vyšplhá až ku stovke.

Značne zdevastované je najmä mesto Mayfield. "Bola to jedna z najťažších nocí v dejinách Arkansasu," vyznal sa guvernér.

Najmenej päť mŕtvych a niekoľko zranených hlási aj štát Illinois na Stredozápade USA, kde sa prepadla strecha veľkoskladu spoločnosti Amazon, približuje Sky News.

Traja ľudia zase zahynuli v štáte Tennessee na juhovýchode Spojených štátov; jedna osoba zomrela a niekoľko ďalších utrpelo zranenia, keď sa tornádo prehnalo ponad jeden domov dôchodcov v štáte Arkansas; a prinajmenšom jeden mŕtvy je potvrdený v štáte Missouri, sumarizuje britská televízna stanica Sky News.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok