Náhodné policajné kontroly na hraniciach čakajte aj ďalej, zaujímať ich bude najmä karanténa

TA3 TASR
7.12.2021 16:33

Polícia bude vykonávať náhodné kontroly karanténnych povinností osôb po vstupe na územie Slovenska cez vnútorné hranice aj počas nasledujúcich dvoch sobôt, teda 11. a 18. decembra. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

policia_hranice_kontrola_1.jpg
TA3

"Polícia intenzívne kontroluje dodržiavanie protiepidemických opatrení. Maximálne využíva všetky dostupné sily a prostriedky prostredníctvom všetkých služieb Policajného zboru," povedala hovorkyňa s tým, že do kontrol sú zapojení aj policajti v civilnom oblečení.

Polícia dohliada aj na nerušený priebeh vakcinácie proti ochoreniu Covid-19. Podľa Bárdyovej sa policajti pri kontrolách zameriavajú predovšetkým na miesta so zvýšenou koncentráciou osôb, najmä vstupy do nákupných stredísk, reštauračných zariadení, prevádzok a podobne.

Taktiež úzko spolupracujú s regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva a poskytujú potrebnú súčinnosť pri kontrolnej činnosti dodržiavania nariadených opatrení. "Každý prípad nedodržania uznesení vlády SR, respektíve vydaných vyhlášok Úradu verejného zdravotníctva SR posudzujú individuálne," uzavrela.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok