Hor sa na upratovanie: Vzťah k čistote súvisí so sexuálnou spokojnosťou

TA3/zm
9.12.2021 16:00

Povedz mi, aký máš vzťah k upratovaniu a ja ti poviem, aká si v posteli – tak by podľa sexuológov mohlo znieť nové porekadlo.

Hor sa na upratovanie: Vzťah k čistote súvisí so sexuálnou spokojnosťou
Unsplash/Tina Dawson

O tom, čo už na pohľad prezrádza nás sexuálny apetít by sa dali napísať celé knihy, najnovšie štúdie sexuológov hovoria o tom, že medzi upratovaním a vychutnávaním si intímností je priama úmera.

Upratovanie je sexi

Podľa nedávneho prieskumu je až pre 52 percent Američanov sexi, ak im partner či partnerka pošle fotku, na ktorej upratuje. Vzťah k čistote začali v súvislosti so sexualitou skúmať viacerí odborníci a na svete je zaujímavý výsledok.

Podľa manželského terapeuta Allena Wagnera existuje medzi týmito dvoma činnosťami veľká súvislosť. Jeho štúdia poukazuje na to, že ak má človek rád čistý, uprataný priestor, tak je detailista. A ak sa niekto sústredí na drobnosti, potom je i za dverami spálne veľmi všímavý milenec. Zodpovedný prístup k upratovaniu sa podľa odborníka z Los Angeles dá prirovnať k snahe dotiahnuť všetko do zdarného konca aj v intímnom živote.

Aj stolovanie niečo prezradí

K výskumu doktora Wagnera sa pripája ešte jeden ďalší. Nie je síce o upratovaní, ale má rovnako základy postavené na tom, že ak si niekto dokáže určité činnosti bežného života vychutnávať, potom rovnako dokáže prežívať aj svoju sexualitu.

Doktorka Tracey Cox zas ženám, ktoré len začínajú s novou známosťou, radí, aby si dotyčného všímali pri stolovaní. Ak je muž labužník pri stole, bude to platiť aj v posteli. Pôžitkárstvo je totiž podľa nej vlastnosť, ktorú buď v sebe máme alebo nám chýba. Ale ak ju raz v sebe objavíme, dokážeme ju prejavovať v rôznych oblastiach života.    

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok