Nová Astra Sports Tourer je štýlové kombi v podaní značky Opel

TA3/SZ
4.12.2021 11:00

Opel predstavil novú generáciu modelu Astra už v septembri. Teraz však automobilka uvádza na trh jej predĺženú verziu kombi

Nová Astra Sports Tourer je štýlové kombi v podaní značky Opel
Opel

Astra Sports Tourer je prvým kombi značky Opel, ktoré bude na svoj pohon využívať elektrifikované pohonné jednotky. Pod kapotou tak nájdeme klasické naftové a benzínové motory s výkonmi od 110 do 130 koní. V prípade voľby plug-in hybridnej varianty budete mať dočinenia s výkonom 225 konských síl. V základe budú dostupné manuálne šesť stupňové prevodovky a vo vyšších verziách bude k dispozícii 8 stupňová automatická prevodovka.

Astra Opel

Čo by to bolo za kombi, keby nemalo dostatok priestoru? Astra sa síce pri porovnaní s predošlým modelom skrátila o 6 centimetrov, no je to z dôvodu kratšieho predného previsu. Posádka má však priestoru viac. Rázvor kolies totižto narástol o 7 centimetrov, čo sa odzrkadlilo na vnútornom priestore. Batožinový priestor má v štandarde 608 litrov, z ktorých sklopením zadných sedadiel delených v pomere 40:20:40 vznikne plocha s objemom až 1634 litrov. Delenie sedadiel s možnosťou sklopenia stredného operadla môže byť nápomocné napríklad pri preprave lyži na zimnú dovolenku. V prípade, že siahnete po verzii s plug-in hybridným pohonom, musíte rátať so zmenšeným objemom kufra z dôvodu umiestnenia batérie. V takomto prípade bude mať batožinový priestor objem 548 litrov.

Astra Opel

Po stránke dizajnu Opel vsadil na hranatejšie tvary. Hovorí o tom nielen predná maska a nárazník, ale aj predné adaptívne LED svetlomety s funkciou vyrezávania protiidúcich vozidiel pri zapnutých diaľkových svetlách. Vďaka tejto funkcii nedochádza k oslepovaniu protiidúcich vodičov. V zadnej časti hranatý dizajn pokračuje použitím LED koncových svetiel s jedinečným svetelným podpisom. Pri pohľade zboku si môžte všimnúť veľké disky kolies, športovo strihnutú siluetu auta a dvojfarebné lakovanie karosérie.

Astra Opel

Interiér je podobný tomu, ktorý nájdeme napríklad v novej Mokke. Disponuje taktiež ostrejšími tvarmi, ktoré nadväzujú na vonkajší dizajn auta. Vodičovi je k dispozícii multifunkčný volant a plne digitálny prístrojový panel. V strednej časti palubnej dosky vidíme veľký displej multimediálneho systému, ktorý disponuje možnosťou zrkadlenia smartfónu pomocou Apple CarPlay a Android Auto bezdrôtovo, takže aj v tomto smere Opel inovoval.

Klimatizácia si zachovala analógový ovládací panel, čo je vcelku pozitívna správa v dnešnej dobe plnej displejov. Komfort posádky je na prvom mieste, a tak Opel použil predné sedadlá, ktoré sú podľa neho najergonomickejšie v danej triede auta. Pri zvolení koženej varianty sedadiel bude v ponuke aj funkcia odvetrávania sedadla a masážna funkcia. Nová Astra sa dostane do predaja pravdepodobne koncom prvej polovice roku 2022. Opel však oficiálne informácie o dostupnosti zatiaľ nezverejnil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok