BMW zverejnilo snímku zachytávajúcu pripravovaný koncept XM

TA3/SZ
26.11.2021 11:00

Automobilka BMW má v pláne ešte tento rok ukázať svetu koncept veľkého SUV XM od divízie BMW M. Máme sa na čo tešiť

BMW zverejnilo snímku zachytávajúcu pripravovaný koncept XM
Instagram BMW

Nasledujúci rok bude pre športovú divíziu automobilky BMW veľmi silný a výnimočný. Oslavovať bude totiž 50 rokov od svojho založenia. Takéto jubileum treba patrične osláviť. BMW si pri tejto príležitosti nachystalo hneď niekoľko noviniek. Jednou z nich je koncept športového SUV s názvom XM, ktorý by mal byť svetu odhalený na prehliadke Art Basel na Floride ešte v priebehu tohto roka.

Bmw však už teraz na svojom Instagrame zverejnilo tmavú snímku zachytávajúcu práve spomínaný koncept. Na podrobnosti si budeme musieť počkať pri oficiálnom predstavení, no už zo zverejneného záberu je jasné, že XM bude rozmerovo veľmi mohutné a robustný vzhľad neobíde ani takzvané ,,obličky”, ktoré ako môžme vidieť, dostanú hranatý tvar a veľké rozmery. Oku neunikne ani výrazne tvarovanie karosérie s hranatými prelismi na prednej kapote a predom nárazníku. Úzke predné svetlomety dodávajú konceptu vcelku agresívny vzhľad a zaujímavé je aj umiestnenie dalších svetiel po bokoch nad čelným oknom.

XM Instagram BMW

Ak sa dobre zahľadíte na spätné zrkadlá, uvidíte ich typický zahnutý tvar, ktorý poznáme z dnešných modelov divízie M. Tento detail iba potvrdzuje športové korene nového konceptu. Na podrobné informácie si musíme ešte chvíľu počkať, no určite sa máme na čo tešiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok