Polícia upozorňuje vodičov na pneumatiky. Na niektorých cestách sa nachádza sneh

TA3 TASR
23.11.2021 08:32

Horské prechody na území Slovenska sú v utorok ráno zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, okrem horských priechodov Podspády a Vernár, kde je miestami na vozovke vrstva kašovitého snehu do dvoch centimetrov.

Na stavbe rýchlostnej cesty našli muníciu z druhej svetovej vojny
TASR/Pavol Remiaš

Miestami zľadovatený sneh do hrúbky jedného centimetra je na horskom priechode Huty. Informuje o tom Slovenská správa ciest na svojom webe.  

Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký, miestami mokrý. Na cestách I/66 Podspády - Tatranská Javorina, II/542 Spišská Belá - Spišská Stará Ves, III/3078 Podspády - štátna hranica Podspády/Jurgów a na cestách III. triedy v obvode Trstená je na vozovkách miestami čerstvý až kašovitý sneh do dvoch centimetrov.

Všetky sledované úseky diaľnic a rýchlostných ciest na území SR sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne suchý až vlhký, miestami mokrý.

Polícia upozorňuje vodičov, že ak sa na vozovke nachádza súvislá vrstva snehu, ľad alebo námraza, vodič môže v cestnej premávke použiť motorové vozidlo kategórie M1 a N1, len ak je na všetkých nápravách vybavené zimnými pneumatikami. Uviedla to Polícia SR na sociálnej sieti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok