Mazda predstavila terénne zameraný model CX-50. V Európe sa ho však pravdepodobne nedočkáme

TA3/SZ
23.11.2021 11:00

Mazda uviedla novinku, ktorá vznikla v spolupráci s Toyotou. Je zameraná na americký trh a veľkosťou prekonala aj model CX-5

Mazda predstavila terénne zameraný model CX-50. V Európe sa ho však pravdepodobne nedočkáme
Mazda

Nový model je zameraný pre použitie hlavne mimo spevnených ciest, o čom vypovedá nielen vzhľad, ale aj prítomnosť pohonu všetkých kolies už v základnej verzii. Zaujímavosťou je použitie šesťstupňovej manuálnej prevodovky spriahnutej s 2.5 litrovými štvorvalcovými motormi. K dispozícii budú atmosferické, prepĺňané, ale aj hybridné agregáty.

Dizajnovo pôsobí novinka veľmi atraktívne. Množstvo oplastovania zabezpečuje ochranu pri výletoch mimo spevnené povrchy. Z prednej časti si môžme všimnúť oplastovanie spodnej časti nárazníku s krátkym previsom, ktorý napomáha prejazdnosti terénnych prekážok.

Z profilu je vidieť taktiež oplastovanie prahov, ale taktiež aj lemov blatníkov kolies. Robustný vzhľad dopĺňa strešný nosič, ktorý sa na terénne zamerané autá vyslovene hodí. Zameranie auta podčiarkuje vkusné zelené lakovanie.

V Európe sa CX-50 pravdepodobne nedočkáme, i keď to automobilka tlačovou správou priamo nevyvrátila, no uviedla, že pri navrhovaní sa nemyslelo na úzke európske ulice, keďže novinka disponuje nadštandardnou šírkou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok