Tak takto?!: Od verbálnej nenávisti je krok k násiliu. Spoločnosť potrebuje ventil na vypustenie napätia

TA3
19.11.2021 09:57

"Neočkovaní by mali kvičať ako svine na bitúnku,"napísal v lete komentátor Peter Schutz a poslanec Ľuboš Blaha na neho za to podal trestné oznámenie.

Tak takto?!: Od verbálnej nenávisti je krok k násiliu. Spoločnosť potrebuje ventil na vypustenie napätia
TASR/Jakub Kotian

Potom Blaha nechutne dourážal prezidentku Zuzanu Čaputovú. A aby toho nebolo málo, pred pár dňami komentátor Tkačenko napísal "hanopis" na speváčku Simu Magušinovú. Odpoveďou ďalšieho komentátora Ondrejíčka bolo "ona je kresťanka, nemal by si sa vysmievať postihnutým".

To, čo "chlapci" brali ako dobrý vtip, však na konci dňa nie je ani dobrý a ani vtip.

Kto dáva jedincom povolenie ponižovať tých, ktorých oni vo svojej vnútornej spupnosti označujú za "dobytok" či "postihnutých"? Schvaľovať ponižovanie za odlišný názor, alebo vierovyznanie je porušenie princípov, na ktorých stojí demokratická spoločnosť. Od verbálneho násilia je už len krok k násiliu skutočnému.

O tom, kam sa spoločnosť posunula od Novembra 1989, kto vniesol chuligánske maniere do verejného života a do politiky, aj o referende ako ventile na uvoľnenie spoločenského napätia bude dnes reč v relácii Tak takto?! Hosťom Anky Žitnej bude bývalý politik, diplomat a komentátor Peter Weiss.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok