Epidemiologička Krištúfková: Ak nové opatrenia nezaberú, sme len krok od tvrdšieho lockdownu

TA3
18.11.2021 20:42

"Sme na prahu humanitárnej katastrofy, uvidíme ako sa budú opatrenia dodržiavať," uviedla v Téme dňa epidemiologička Zuzana Krištúfková. Zhodnotila aktuálnu situáciu s koronavírusom na Slovensku a reagovala aj na to, aké budú podľa nej Vianoce.

kristufkova_1.jpg
TA3

"Ak zistíme, že opatrenia nezaberajú, sme len krok od tvrdšieho lockdownu, ale verím, že občania pochopia závažnosť situácie," spresnila Krištúfková. Podľa nej je potrebné prejaviť spolupatričnosť a správať sa zodpovedne. "Najefektívnejšie je dať sa zaočkovať, aj zaočkovaní by však mali byť opatrní," dodala.

Odborníci navrhli zvážiť aj povinné očkovanie niektorých skupín. Podľa nej sa vírus mení a je nevyspytateľný. "Musíme robiť všetko pre prevenciu ďalších vĺn," uviedla. Reagovala aj na antivaxerské názory, podľa nej ich v spoločnosti nie je veľa, len ich je viac počuť. Je však za to, aby sme sa s ľuďmi, ktorí sa očkovania obávajú, viac rozprávali a veci im vysvetľovali.

Aké budeme mať podľa nej Vianoce? "Pre zdravotníkov budú veľmi smutné, už teraz sú vyčerpaní a vyhorení. Priala by som si však, aby sme ich všetci mali pokojné. Skúsme ich prežiť vo vzájomnom porozumení," dodala Krištúfková.

Celú reláciu Téma dňa si môžete pozrieť aj tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok