Zranenie policajtov na stredajšom proteste má dohru. Polícia začala trestné stíhanie

TA3 TASR
18.11.2021 12:40

V súvislosti so zranením policajtov pyrotechnikou počas stredajších protestov v Bratislave polícia už začala trestné stíhanie. Za útok na verejného činiteľa hrozí páchateľovi trest odňatia slobody na tri až osem rokov.

Zranenie policajtov na stredajšom proteste má dohru. Polícia začala trestné stíhanie
TASR / Dano Veselský

 Polícia o tom informovala na sociálnej sieti."Doposiaľ neznámy páchateľ hodil z davu účastníkov zhromaždenia v blízkosti parku na Námestí slobody smerom k policajtom guľový predmet so zapáleným knôtom, ktorý explodoval. Horiace úlomky tohto predmetu spôsobili dvom policajtom zranenia vo forme popálenín, ktoré si vyžiadali ošetrenie v zdravotníckom zariadení," priblížila polícia. Došlo tiež k poškodeniu odevných zvrškov daných policajtov.

Zranenia utrpel člen antikonfliktného tímu a príslušník Mestskej polície Bratislava. Incident sa stal krátko po 18.30 h v okolí Úradu vlády Slovenskej republiky. V blízkosti miesta zadržali policajti 36-ročného muža, ktorého eskortovali na policajné oddelenie za účelom vykonania ďalších procesných úkonov.

Ako vysvetlila polícia, možnú dĺžku trestu odňatia slobody ovplyvnilo to, že k spáchaniu skutku došlo v zmysle zákona závažnejším spôsobom konania - so zbraňou. Na Deň boja za slobodu a demokraciu sa na viacerých miestach v Bratislave konali protesty, na ktorých sa zúčastňovali stovky ľudí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok