Na hraniciach s Bieloruskom zadržali stovku migrantov, niektorých vracajú do Iraku

TA3
18.11.2021 12:31

Poľské bezpečnostné zložky zadržali na hraniciach s Bieloruskom ďalších 100 migrantov. Situácia na mieste je napätá. Tisícky ľudí prečkávajú chladné noci v stanoch. Irak na dnešný deň avizuje prvý repatriačný let svojich občanov z tohto územia.

"Poľskí vojaci zadržali skupinu asi 100 migrantov," uviedlo ministerstvo obrany s tým, že "Bielorusi prinútili migrantov hádzať kamene na poľských vojakov, aby odvrátili ich pozornosť". Správu priniesla agentúra AFP.

Ministerstvo ďalej uviedlo, že bieloruské sily "s najväčšou pravdepodobnosťou" poškodili plot z ostnatého drôtu pozdĺž hraníc. Incident sa stal neďaleko obce Dubicze Cerkiewne.

Videozáznam zverejnený poľským rezortom obrany ukázal, že poľskí vojaci obkľúčili veľkú skupinu ľudí, ktorí sa v noci schovávali v zalesnenej oblasti. AFP odhaduje, že v blízkosti hraníc Európskej únie na bieloruskej strane sa nachádzajú tisíce migrantov, ktorí dúfajú, že ju prekročia.

Európska únia obviňuje Minsk, že umelo vytvoril migračnú krízu tým, že povzbudil migrantov, aby prišli do Bieloruska s prísľubom ľahkého prechodu do Únie. Bielorusko to popiera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok