Subaru má svoje prvé elektrické auto. Je ním SUV Solterra, ktoré vzniklo v spolupráci s Toyotou

TA3/SZ
16.11.2021 17:00

Subaru pridalo do svojho portfólia SUV, v ktorom by ste legendárny Boxer motor hľadali márne. Nahradil ho totiž elektromotor

Subaru má svoje prvé elektrické auto. Je ním SUV Solterra, ktoré vzniklo v spolupráci s Toyotou
Subaru

Autá od automobilky Subaru sú známe najmä vďaka legendárnemu motoru typu Boxer. Aktuálne trendy sú však zamerané na elektrický pohon a elektrifikáciu modelov naprieč celým automobilovým priemyslom a tak sa muselo prispôsobiť aj Subaru, ak chcelo udržať svoju konkurencieschopnosť. Odpoveďou Subaru na elektromobilitu je SUV Solterra.

Názov Solterra vyjadruje bližšie spojenie s prírodou a spolunažívanie s ňou. Bol odvodený z latinských slov Sol a Terra, čiže slnko a zem. Novinka je postavená na novej globálnej platforme e-Subaru vyvinutej pre elektromobily a na našom trhu by sa mala objaviť v priebehu roka 2022.

Solterra Subaru

Dostupné budú dve varianty pohonu. Prvou je pohon prednej nápravy, ktorý zabezpečuje jeden elektromotor s výkonom 204 konských síl. Druhou variantou je pohon oboch náprav, ktorý je za príplatok. Verzia 4x4 bude poháňaná dvoma elektromotormi, ktorých spoločný výkon tvorí 218 konských síl.

Aktualne je novinka predstavená pre japonský trh, kde kapacita batérie dosahuje hodnotu 71 kWh, čo vystačí na prejdenie približne 460 kilometrov. Maximálny možný prijateľný nabíjací výkon na rýchlonabíjačkách bude 150 kW.

Solterra Subaru

Interiér pôsobí vcelku minimalistickým dojmom. Na prvý pohľad zaujme veľký, na šírku umiestnený displej multimediálneho systému a digitálny prístrojový panel. Ovládanie klimatizácie bolo umiestnené pod veľký multimediálny displej a každé tlačidlo má jednu priamu funkciu, takže vodič sa počas jazdy nemusí preklikávať cez dotykový displej, ako býva dnes zvykom v mnohých novinkách.

Solterra Subaru
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok