Rostas má poslancovi Benčíkovi vyplatiť desaťtisícové odškodné, rozhodol o tom súd

TA3 TASR
15.11.2021 16:59

Vydavateľstvo šéfredaktora časopisu Zem a Vek Tibora Eliota Rostasa má zaplatiť poslancovi Jánovi Benčíkovi odškodné vo výške 33-tisíc eur. Rozhodol tak Okresný súd Bratislava III v rámci civilného sporu na ochranu osobnosti a náhradu nemajetkovej ujmy. Benčík o tom v pondelok informoval na sociálnej sieti.

Rostas má poslancovi Benčíkovi vyplatiť desaťtisícové odškodné, rozhodol o tom súd
TASR/Adel Ghannam

Predmetom sporu bol článok v časopise Zem a Vek z marca 2017. Časopis vtedy o Benčíkovi napísal, že kryje neonacistov a ohrozuje životy slovenských občanov. Verdikt OS Bratislava III vyniesol koncom októbra.

Rostasa koncom októbra odsúdil Najvyšší súd SR v inom prípade na peňažný trest vo výške 4-tisíc eur. Pokiaľ by ho nezaplatil, išiel by do väzenia na tri mesiace. Obhajca avizoval, že voči verdiktu podajú dovolanie. Rovnako, že jeho klient nezaplatí a pôjde radšej na výkon trestu.

Podľa obžaloby v máji 2017 zverejnil Rostas v časopise článok s názvom Klin Židov medzi Slovanmi, v ktorom uviedol citácie údajných myšlienok rôznych osobností slovenskej histórie, v ktorých vyjadrovali negatívne postoje k židovskej komunite.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok