Mini pripravuje generačnú obmenu pre model Countryman

TA3/SZ
10.11.2021 17:00

Fotografom sa podarilo po prvýkrát zachytiť maskované testovacie auto nového Mini Countryman. Kedy bude oficiálne predstavené?

Mini pripravuje generačnú obmenu pre model Countryman
Autoexpress

Ďalšia generácia modelu Countryman od Mini už vôbec nebude, ako názov napovedá Mini. Automobilka sa totižto rozhodla použiť podvozkovú platformu FAAR od BMW, na ktorej stojí aj napríklad model X1. Z toho môžme zistiť, že Countryman opäť rozmerovo narastie a pôjde tak znova o najväčšie Mini v histórii.

Mini Autoexpress

Na fotografiách máme pravdepodobne možnosť vidieť verziu S so zväčšenými nasávacími otvormi na prívod vzduchu, špecifickými kolesami a rozšírenými nástupnými prahmi. V zadnej časti je veľkou zaujímavosťou výfuk so štyrmi koncovkami umiestnenými po bokoch auta. Takéto riešenie je pre Mini vcelku nezvyčajné. Uvidíme, či sa dostane aj do sériových áut. Početné maskovanie z veľkej časti prekrýva predné aj zadné svetlomety, takže s určitosťou môžme očakávať zmenu ich grafiky.

Mini Autoexpress

Nový Countryman by mal byť okrem klasických spaľovacích verzií dostupný aj ako čisto elektrické auto. Naopak plug-in hybridná verzia by mala byť z ponuky pohonov pre novú generáciu vyradená. Novinka príde na trh niekedy začiatkom roku 2023.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok