Šokujúci nález policajtov v Macedónsku. V nákladiaku objavili desiatky migrantov

TA3 TASR
7.11.2021 22:31

Polícia v Severnom Macedónsku oznámila, že v sobotu objavila 42 migrantov v nákladnom automobile v juhovýchodnej časti krajiny neďaleko hraníc s Gréckom.

Rakúsko utečenci dodávka 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

Informovala o tom v nedeľu agentúra AP. Hliadkovacie vozidlo polície v sobotu neďaleko obce Star Dojran nákladný automobil sledovalo s cieľom zastaviť ho a skontrolovať. Vodič a pasažieri však z prenasledovaného vozidla vyskočili ešte počas jazdy. Nákladný automobil sa následne otočil a vrazil do policajného vozidla. Zranenia neutrpel žiadny z policajtov.

Tí následne v nákladnom vozidle našli 41 migrantov zo Sýrie a jedného Bangladéšana. Žiadna z týchto osôb neutrpela zranenia. Nájdené osoby previezli do strediska pre migrantov, kde čakajú na vrátenie naspäť do Grécka, odkiaľ podľa domnienok polície prišli.

Polícia takisto uviedla, že ide o prvú väčšiu skupinu migrantov, ktorú v Severnom Macedónsku za obdobie posledných šiestich mesiacov objavili. Severné Macedónsko bolo hlavnou trasou pre migrantov, ktorí sa chceli dostať do bohatších európskych krajín, píše AP. Po vypuknutí pandémie koronavírusu a sprísnení hraničných kontrol sa však cieľom migrantov prichádzajúcich z Grécka a smerujúcich do strednej a severnej Európy stalo Albánsko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok