V Česku zaznamenali 27 obetí koronavírusu, väčšina bola zaočkovaná

TA3 TASR
5.11.2021 11:27

Dovedna 27 ľudí zomrelo v spojitosti s covidom v Českej republike počas štvrtka. Deň predtým zaznamenali 40 úmrtí, čo bolo najviac za jeden deň za pol roka.

Nové čísla
TASR/AP

Od začiatku novembra pribudlo dovedna 131 úmrtí, v priemere 33 za deň, uvádza iDNES.cz. informoval v piatok český spravodajský server Novinky.cz. Česko je s 22 úmrtiami s covidom na milión obyvateľov za uplynulé dva týždne na začiatku druhej desiatky v rebríčku najviac postihnutých krajín v EÚ. 

Pred mesiacom mala ČR ešte jednociferný počet úmrtí s covidom. V polovici októbra to bolo desať za deň, 25. októbra 20, 31. októbra 30 a 3. novembra 40, sumarizujú Novinky.cz.

Podľa štatistík zomierajú predovšetkým starší ľudia – očkovaní i neočkovaní, i keď u neočkovaných je priemerný vek o niečo nižší. Za štvrtok zomrelo s covidom 18 zaočkovaných a deväť nezaočkovaných pacientov.

Vo štvrtok podľa servera iDNES.cz pribudlo 8419 nakazených, čo bolo menej než v predchádzajúcich dňoch, ale o polovicu viac než pred týždňom – vtedy však bol štátny sviatok. Pribudol aj počet hospitalizovaných, teraz ich je v nemocniciach s covidom takmer 2500, čo je tiež najviac od mája.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok