Bývalý policajný prezident Gašpar ide na slobodu, týka sa to aj ďalších z Očistca

TA3 TASR
4.11.2021 12:35

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar sa v piatok dostane na slobodu. O jeho prepustení rozhodol Najvyšší súd SR. Gašpar nie je jediný, kto pôjde von, týka sa to aj ďalších zadržaných z minuloročnej akcie Očistec.

Najvyšší súd vo štvrtok potvrdil rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu a zamietol ako nedôvodnú sťažnosť prokurátora. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

Gašpar vo väzbe strávil rok. Najvyšší súd rozhodol aj o prepustení bývalého riaditeľa Národnej kriminálnej agentúry Petra Hraška, bývalého šéfa korupčnej jednotky Róberta Krajmera a Mariána Zetochu, bývalého policajného funkcionára. Stíhaní boli aj pre zločin založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny.

"Senát dospel k záveru, že napadnuté rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu je vydané v súlade so zákonom a nezistil u obvinených zákonné dôvody na predĺženie lehoty väzby, ktorá sa im končí 5. novembra," uviedla hovorkyňa. Senát rozhodoval v zložení Peter Hatala, Martin Bargel a Peter Štift.  

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar a ďalší niekdajší vysokopostavení policajní funkcionári boli zadržaní v rámci minuloročnej akcie Národnej kriminálnej agentúry Očistec. Dôvodom väzby bolo, aby nemohli ovplyvňovať svedkov na slobode a pokračovať v trestnej činnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok