V Rusku havarovalo nákladné lietadlo, o život prišlo niekoľko ľudí

TA3
3.11.2021 16:53

Na juhovýchode Sibíri havarovalo nákladné lietadlo. Ruské ministerstvo pre mimoriadne udalosti uviedlo, že na palube bolo sedem ľudí. Podľa predbežných informácií nehodu nikto neprežil.

Nákladné lietadlo typu Antonov An-12A so siedmimi ľuďmi na palube havarovalo vo východnej časti Sibíri a následne začalo horieť. Informovalo o tom v stredu ruské ministerstvo pre mimoriadne situácie. Správu priniesli agentúry AFP a Reuters.

Stroj sa zrútil neďaleko obce Pivovarika, zhruba 4200 kilometrov východne od Moskvy. Lietadlo sa krátko pred incidentom v Irkutskej oblasti stratilo z radarov.

"Na mieste prebiehajú záchranné akcie," uviedlo ministerstvo v krátkej tlačovej správe. Nemenovaný zdroj blízky miestnym úradom uviedol, že minimálne dvaja ľudia pri nehode zahynuli.

Agentúra TASS na základe informácii bieloruských úradov uviedla, že lietadlo patrilo bieloruskej spoločnosti Grodno.

Stroje typu Antonov An-12 boli vyrobené počas sovietskej éry a dodnes sa používajú na civilnú aj vojenskú dopravu. V septembri zahynulo šesť ľudí pri havárii dopravného lietadla An-26 pri meste Chabarovsk. V júli havarovalo lietadlo rovnakého typu pri lete na polostrov Kamčatka, vtedy zahynulo všetkých 28 ľudí na palube.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok