AMG verzia nového Mercedesu EQE bola nafotená s minimálnou kamuflážou

TA3/SZ
28.10.2021 11:00

AMG divízia Mercedesu pripravuje druhý, čisto elektrický model. Po EQS AMG prichádza na rad športová verzia nedávno predstaveného EQE. Aký výkon môžme očakávať?

AMG verzia nového Mercedesu EQE bola nafotená s minimálnou kamuflážou
Autoexpress

Budúci rok môžme na trhu očakávať konkurenta pre BMW i4 M50 alebo Teslu Model 3 Performance v podaní športovej divízie Mercedesu. Automobilka oficiálne nepotvrdila príchod tohto ostrého elektromobilu, no dala si registrovať názvy EQE 43, EQE 53 a EQE 63, čo napovedá, že športová varianta prinesie hneď tri výkonnostné verzie pohonu. Verzia 53 bude pravdepodobne poháňaná rovnakou sústavou ako už predstavené EQS 53. Je možné že sústava bude v EQE produkovať menší výkon z dôvodu, aby nekonkurovala drahšej Triede EQS.

EQE Autoexpress

Len pre pripomenutie. EQS 53 disponuje dvoma elektromotormi s výkonom 649, respektíve 751 koní v prípade AMG Dynamic Plus balíku. Ako prezrádzajú fotografie takmer nezamaskovanej novinky, môžme očakávať športovejšie tvary, agresívnejší predný nárazník a zadný difúzor. Taktiež AMG verzie dostanú typický Panamericana Gril v prednej časti auta.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok