Do spisu Očistec pridali nahrávku, kde majú byť rozhovory Fica, Kaliňáka a ďalších

TA3 TASR
25.10.2021 16:24

Úrad špeciálnej prokuratúry založil v pondelok do spisu Očistec nahrávku s kamerovým záznamom rozhovorov Roberta Fica, Roberta Kaliňáka a ďalších. V utorok by prokuratúra mala rozhodovať o predĺžení väzby Tibora Gašpara a spol.

Polícia podľa informácií Denníka N nahrala druhú Gorilu. Má ísť o odposluchy, kde kamery zaznamenali rozhovory Roberta Fica, Roberta Kaliňáka, Mareka Paru, syna Tibora Gašpara a Miroslava Bödöra.

"Prokurátor ÚŠP 22. októbra doplnil svoj návrh na predĺženie väzby obvinených v kauze Očistec o obrazovo-zvukové záznamy získané postupom podľa paragrafu 114 Trestného poriadku na základe príkazu sudcu pre prípravné konanie okresného súdu v inej trestnej veci, ktorú nedozoroval ÚŠP," objasnila hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

Ako zdôraznila, vyhotovené obrazovo-zvukové záznamy (a ich doslovné prepisy) potvrdzujú snahy viacerých osôb z prostredia politiky, podnikania a advokácie ovplyvňovať trestné stíhania najzávažnejších trestných káuz. 

"Zároveň diskreditovať a kriminalizovať vyšetrovateľov NAKA a prokurátorov ÚŠP, ako aj úniky informácií od niektorých orgánov presadzovania práva nepovolaným osobám," dodala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok