V dome bývalého policajného šéfa Gašpara objavili DVD s citlivými údajmi o vyšetrovaní

TA3
25.10.2021 12:06

V rodinnom dome bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara objavila polícia DVD s databázou vyšetrovaných prípadov. Citlivé dáta si k sebe vzal, ešte keď pôsobil na čele Úradu boja proti korupcii.

Tibor Gašpar 1140 px (SITA/Diana Černáková)
SITA/Diana Černáková

Podľa portálu Aktuality.sk si Gašpar priniesol DVD ešte zo svojho predchádzajúceho pôsobiska, keď bol na čele Úradu boja proti korupcii. Gašpar údajne vysvetľoval, že išlo o štandardnú zálohu dát, ku ktorým mal ako riaditeľ úradu prístup.

Špecializovaný trestný súd mal však iný názor. Poukázal na to, že bývalý policajný prezident si nosič nechal aj po skončení svojho služobného pomeru v Policajnom zbore SR. „Ak aj bolo potrebné zálohovať niektoré údaje z jeho pracovného (služobného) počítača, niet rozumného vysvetlenia, kvôli čomu bolo potrebné tieto zálohované dáta uchovávať v domácom prostredí obvineného," uviedol súd v rozhodnutí.

Podľa Aktualít mal aj ďalší obvinený z kauzy Očistec doma listiny z vyšetrovaných prípadov, ku ktorým nemal mať prístup. 

Tibor Gašpar skončil ako policajný prezident v apríli 2018, bolo to v období po vražde Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Gašpara zadržali v novembri 2020.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok