PR správa Spoločnosť

Gordana Glass® reprezentuje Slovensko unikátnymi dielami na Expo Dubaj

PR
21.10.2021 06:05

Myšlienky a posolstvá dôležitých spoločenských tém stvárňujú umelci prostredníctvom svojich originálnych diel. Umelkyňa svetových kvalít Gordana Glass® pretavuje krásy základných hodnotových pilierov do monumentálnych sklenených diel už viac ako dve desaťročia.

Gordana Glass® reprezentuje Slovensko unikátnymi dielami na Expo Dubaj
Gordana Glass®

Výtvarný osobitý rukopis diel postavila talentovaná autorka na technike maľovaného, líhaného, reliéfne tvarovaného a spekaného skla, pričom postupne prenikla do tajov zložitej práce s týmto materiálom. Techniku líhaného skla priviedla k dokonalosti starostlivým výberom drahých kovov ako zlato a platina, ktoré do svojich diel najčastejšie pridáva.

Diela Gordana Glass® nachádzajú zaslúžené uplatnenie v interiérovom dizajne, ktorý autorka povýšila na nadštandardnú úroveň. Kreativita jej tvorby umožňuje do interiéru prirodzene zakomponovať emócie a posolstvá prostredníctvom veľkolepých sklenených stien a dverí, podsvietených sklenených obrazov, ale aj honosných plastík v podobe originálnych interiérových doplnkov.

vesmírne dvere lásky Gordana Glass®

Umelkyňa vystavuje sklenené skvosty na celom svete, výstavy a galérie prezentovali unikátnu tvorbu Gordana Glass® v Taliansku, Chorvátsku, Česku, na Slovensku, ale aj v Abu Dhabi.

soliter gordana v prahe Gordana Glass®

Tento rok Gordana Glass® reprezentuje Slovensko v Dubaji na celosvetovej výstave Expo Dubaj v slovenskom pavilóne. Svetová výstava sa koná od 1. októbra 2021 do 31. marca 2022.

Hlavná téma výstavy je „Spájanie myšlienok, vytváranie budúcnosti“ („Connecting Minds, Creating the Future“). Podľa Šejka Mohammeda bin Rashida Al Maktouma bola myšlienka navrhnutá tak, aby reflektovala víziu pokroku a rozvoja založenú na spoločnom zámere, odhodlaní a spolupráci.* 

Hlavnú myšlienku výstavy dokonalo odzrkadľujú umelecké diela Gordana Glass® z kolekcie New Spirit®, ktorými umelkyňa reprezentuje príbeh našej krajiny a zároveň nabáda k vzniku inšpirujúcich partnerstiev, progresívnych myšlienok a kreatívnej globálnej spolupráce.

misa blue drop Gordana Glass®

Témy výstavy poukazujú na kritický stav dnešnej doby a na jej potreby. Vytvárajú priestor pre globálny dialóg a nové myšlienky. Kolekcia New Spirit® tieto posolstvá vyjadruje umením.

Pri tvorbe unikátnych diel New Spirit® umelkyňu inšpirovala myšlienka, že samotný list netvorí krásu koruny stromu. Symbolikou listov Gordana v kolekcii nabáda ľudstvo na spoločné formovanie košatých korún stromov a nepriamo na spoluprácu celého národa, ale aj sveta. Na svete nie sme sami a spoločným úsilím môžeme dosiahnuť mimoriadne a bezhraničné výsledky.

gordana stražca prirody Gordana Glass®

Základným prvkom inšpirácie nových diel z kolekcie New Spirit® je slovenský lipový list, ktorý na výstave reprezentuje slovanského ducha a úspechy nášho národa. Ďalšie štátne symboly sú abstraktne zapracované v reliéfnej kresbe sklenených diel.

Originálna súčasť novej kolekcie, ktorú vniesla umelkyňa do výstavy, je spojenie lipového listu s vyše štyritisíc ročným slovenským drevom, z ktorého sú vyrobené podstavce. Vzácne drevo je vyťažené na Slovensku z dvanásť metrovej hĺbky z už zaniknutého ramena Váhu, ktoré tu pre nás strážila naša zem tisícročia a prepája nenapodobiteľné umelecké diela so slovenskou prírodou.

gordana new spirit Gordana Glass®

Gordana Glass® odprezentuje na výstave Expo Dubaj viac ako sto jedinečných umeleckých sklenených skvostov z jej ateliéru. Aktuálne pracuje na tvorbe ďalších kreatívnych diel, nakoľko sa jej ušla pocta byť od januára 2022 súčasťou pavilónu svetových žien v rámci výstavy Expo Dubaj.

Viac informácií o tvorbe umelkyne Gordana Glass® na www.gordanaglass.com

„Samotný list netvorí krásu koruny stromu. Na svete nie sme sami a spoločným úsilím môžeme dosiahnuť mimoriadne a bezhraničné výsledky.“ 

Gordana Glass®

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok