Derby medzi Spartakom Trnava a Slovanom Bratislava nezvládli organizátori, myslí si Galis

TA3
18.10.2021 21:06

Klub Spartak Trnava nezvládol svoje usporiadateľské povinnosti počas zápasu so Slovanom Bratislava. Fanúšikovia Spartaku sa vyšplhali na strechu a do sektoru pre hostí hádzali rôzne predmety.

Galis hovoril o zlyhaní organizátorov

Dušan Galis, poslanec NR SR, majster Európy a tréner reprezentácie si myslí, že organizátori podcenili situáciu. "Som hlboko presvedčený o tom, že organizátori sklamali, to čo sa tam dialo, to sa nesmie stať, je to za čiarou," hovoril v relácii Téma dňa Galis. 

Na margo záberov trnavských fanúšikov na streche štadióna Antona Malatinského Galis povedal, že "toto je ten prvý moment, kde sa zapálila iskra." Myslí si, že takúto situáciu by organizátori nemali prehliadnuť. 

Kašper sa tešil na kvalitný futbal

Igor Kašper, poslanec NR SR sa tešil na futbalový víkend a derby zápas. "Bolo to sklamanie, že kvôli pár desiatkam bláznov a idiotov trpí celý slovenský šport," hovoril Kašper. Kašper ďalej konštatoval, že je potrebné zmeniť zákon, kde by bola zlepšená komunikácia klubov s políciou. 

Galis v relácii podotkol, že tam boli fanúšikovia aj z iných klubov a myslí si, že konflikt bol vopred dohodnutý. "Po derby zápase, kde by sme mali rozoberať góly, šance a teraz musíme rozoberať toto, to je strašné," povedal Galis. Ďalej pripomínal, že v zahraničných krajinách majú problémových divákov zapísaných v databáze a v deň zápasu sa musia hlásiť na polícii, pripustil v tomto prípade aj diskusiu o zmene legislatívy. 

Kašper by bol ochotný iniciovať legislatívne zmeny na eliminovanie takýchto problémov a je za ich prípadné prijatie.

Sloboda bude iniciovať zvolanie výboru

Na otázku, či Radovan Sloboda, poslanec NR SR, bude iniciovať zvolanie Výboru Národnej rady SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport odpovedal, že "určite áno, my sme s kolegom Kašperom hneď komunikovali, písomne som navrhol pozvať na výbor zástupcu futbalového zväzu, zástupcu ligových klubov a zástupcu ministerstva vnútra, aby sme spoločne našli riešenie."

Sloboda si myslí, že je potrebné, aby mali usporiadatelia zo Slovenska a zahraničia spoločnú platformu, kde by si vymieňali informácie o problémových osobách. Konštatoval, že je takisto potrebná komunikácia medzi usporiadateľmi a štátom.

Pozrite si celú dnešnú Tému dňa. Rozprávali sme sa s Dušanom Galisom, Igorom Kašperom a Radovanom Slobodom o nedeľňajšom konflikte na zápase medzi klubmi Spartak Trnava a Slovan Bratislava.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok