Dodávate nádej. Prezidentka vyjadrila vďaku odborníkom, ktorí sa starajú o deti na onkológii

TA3 TASR
16.10.2021 19:51

Prezidentka SR Zuzana Čaputová vyjadrila vďaku a uznanie odborníkom, ktorí sa starajú o detských onkologických pacientov. Uviedla to na 30. konferencii detských hematológov a onkológov Českej a Slovenskej republiky v Bratislave.

Dodávate nádej. Prezidentka vyjadrila vďaku odborníkom, ktorí sa starajú o deti na onkológii
TASR/Pavol Zachar (ilu)

"Fakt, že sa u nás darí úspešne vyliečiť vyše osemdesiat percent týchto detí, dodáva nádej všetkým rodičom. Znamená to, že detským pacientom poskytujete kvalitnú zdravotnú starostlivosť a za to vám všetkým patrí moje úprimné poďakovanie a uznanie," povedala Čaputová v príhovore.

Hlava štátu skonštatovala, že mnohí lekári, sestry, záchranári a vedci sa v súčasnosti stretávajú s nenávisťou a vyhrážkami, a to len preto, že obhajujú vedecké poznanie a overené skúsenosti, aby ich pacienti dostali to najlepšie, čo momentálne máme k dispozícii.

"Vašou vizitkou je vaša práca – správna diagnostika, výsledky liečby, zachránené životy pacientov. Našou snahou musí byť, aby ste pre svoju prácu mali najlepšie možné podmienky a priaznivú spoločenskú atmosféru. Nedostáva sa vám v dostatočnej miere ani jedného, ani druhého," poznamenala Čaputová. O to je podľa nej cennejšie, že aj v týchto podmienkach dosahujú skvelé výsledky a patria k špičke v liečbe detských onkologických pacientov.

Prezidentka zároveň poďakovala tým, ktorí sa pred tridsiatimi rokmi zaslúžili o vznik a rozvoj detskej onkológie a hematológie v Bratislave a aj v iných mestách SR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok