V Nórsku zabíjal muž lukom a šípmi, spresnili počet obetí i zranených

13.10.2021 21:32

Päť ľudí zahynulo a ďalší dvaja utrpeli zranenia po tom, ako v stredu v nórskom meste Kongsberg útočil muž s lukom a šípmi. Podozrivého páchateľa zadržali.

"Muža sme zadržali... z informácií, ktoré teraz máme, usudzujeme, že muž útočil sám," uviedol šéf miestnej polície Öeyvind Aas s tým, že v súčasnosti neprebieha nijaká pátracia akcia týkajúca sa ďalších útočníkov. Útočník zabil piatich ľudí. Dve osoby, ktoré utrpeli zranenia, previezli do nemocnice. Medzi zranenými je i policajt, ktorý je mimo služby. 

Policajti vyšetrujú na mieste útoku v nórskom meste Kongsberg Foto: TASR/AP

Podľa agentúra AFP nie je motív útoku známy. Polícia však uviedla, že muža odviedli na stanicu v blízkosti mesta Drammen, avšak odmietla uviesť akékoľvek bližšie detaily týkajúce sa útočníka. Podľa polície sa útok odohral na "veľkom území" mesta Kongsberg na juhovýchode Nórska, v ktorom žije približne 28-tisíc ľudí.

"Otriaslo to s nami a je mnoho tých, ktorí sa boja. Preto je dôležité povedať, že polícia verí, že má všetko pod kontrolou," uviedla odchádzajúca nórska premiérka Erna Solbergová na tlačovej konferencii.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok