Nový Jeep Grand Cherokee L 2021 nezanevrel na V8 ani v novej generácii

TA3/SZ
12.10.2021 17:00

Jeep pretavil koncept Grand Wagoneer do reality, čoho výsledkom je sedemmiestne rodinné auto na cesty, ale aj do terénu

Nový Jeep Grand Cherokee L 2021 nezanevrel na V8 ani v novej generácii
Jeep

Súčasná generácia Grand Cherokee nám robí spoločnosť už od roku 2011. Nový model prichádza po 10 rokoch, čo je na generačnú obmenu až nezvykle dlhá doba. Piata generácia prichádza na trh rovno v predĺženej, 7-miestnej vrcholnej variante L7. 

Spočiatku bude nový model vyrábaný súčasne so staršou generáciou v krátkej variante. Verzia L nového Cherokee však nie je určená pre európsky trh. V Európe si budeme musieť vystačiť s krátkou verziou, ktorá bude dizajnovo logicky vychádzať z verzie L. Predná maska a hrana prednej kapoty je odkazom na model z roku 1992. L verzia môže byť v interiéri nakonfigurovaná na 6 alebo 7-miestnu variantu. Zaujímavostou je veľkosť batožinového priestoru za tretím radom sedadiel, ktorého objem je aj napriek siedmym miestam na sedenie až 484 litrov. 

Interiér zdobí jeden displej infotainmentu a jeden konfigurovateľný displej pred vodičom. Jazda by mala byť oproti predchodcovi pohodlnejšia a vďaka lepšiemu odhlučneniu interiéru aj tichšia. 

K dispozícii bude za príplatok vzduchový podvozok Quadra-lift, ktorý v teréne vie zvýšiť svetlú výšku až o 6 centimetrov. O pohon sa bude starať buď 3,6-litrový šesťvalec s výkonom 290 koní, alebo legendárny osemvalec o objeme 5,7 litra s výkonom 357 koní. Oba agregáty sú spriahnuté s 8-stupňovým automatom. 

Na európsky trh sa pravdepodobne dostanú motory s menším objemom a v hre je aj plug-in hybridná verzia. Cena zatiaľ zverejnená nebola.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok