Mliečna diéta nie je pre každého, ale sľubuje mínus osem kíl za dva týždne

TA3/zm
13.10.2021 08:00

Ak netrpíte intoleranciou na laktózu a nemáte problém vypiť mlieko, potom by táto diéta mohla byť pre vás. Pripravte sa však, že zázračný úbytok kíl stojí na prísnom režime, ktorý budete musieť dodržať celé dva týždne.

Mliečna diéta nie je pre každého, ale sľubuje mínus osem kíl za dva týždne
Pexels/cottonbro

Mliečna diéta je, ako názov napovedá, postavená na mlieku a mliečnych výrobkoch, ale nebude to jediné, čo môžete za dva týždne jej trvania jesť. Princípom je však dodať organizmu čo najviac proteínov, takže strava je pomerne monotónna a jediná povolená maškrta je ovocie. 

Chudnutie s mliekom

Konzumáciou mliečnych výrobkov sa zvýši v organizme vápnik a telo prestane produkovať calcitrion, ktorý stojí za ukladaním tukov. V tele sa tento hormón tvorí práve vtedy, keď má nedostatok vápnika. 

Diétny plán je okrem klasického mlieka obohatený aj o tvaroh, vajíčka, niektoré druhy mäsa a občas ovocie a zelenina. Ale inak ide o jednotvárnu stravu, ktorú musíte jesť v presnej gramáži a v trojhodinových intervaloch.

Mliečna diéta Pixabay

Ak si na mliečnu diétu ešte stále trúfate, tu je jedálny lístok na trinásť, respektíve osem dní.  Od deviateho dňa totiž opakujete stravu od začiatku a presne po dvoch týždňoch už môžete jesť, čo sa vám len zachce. Časy, kedy sa budú jedlá podávať sú stále tie isté – o 7mej, 10tej, 13tej, 16tej a 19tej hodine. 

V tom čase by ste už mali byť ľahšie o osem kíl, a to bez akejkoľvek fyzickej námahy. No v prípade, že zapojíte cvičenie, môžete údajne dosiahnuť pokles váhy o ešte vyššie číslo.

1. a 9. deň

Tieto dva dni sú veľmi náročné, nakoľko v určených časoch môžete vždy vypiť len 250 ml mlieka a nič iné nejete.

Mliečna diéta Pexels/Cats Coming

2. a 10. deň 

Deň začínate termixom, na desiatu si dáte 10 deka neochuteného tvarohu. Obed je 150 gramov bieleho mäsa, ideálne kuracieho alebo morčacieho. Olovrant pozostáva z 15 deka čerstvej zeleniny a večeru tvoria dve vajíčka na tvrdo.   

3. a 11. deň 

Raňajkujete 10 deka ovocia, vystrieda ho rovnaké množstvo zeleniny na desiatu. Obed je len 100 gramov tvarohu, olovrant iba 250 ml mlieka. Deň zakončíte 150 gramami mäsa.

4. a 12. deň 

Na raňajky opäť termix, na desiatu len dva a pol deci mlieka. Obed bude 100 gramov zeleniny a olovrant zas 100 gramov ovocia. Večera nie je o nič pestrejšia, pozostáva z 10 deka tvarohu.

Mliečna diéta Pexels/GEORGE DESIPRIS

5. a 13. deň

Deň začínate dvomi vajíčkami so 100 gramami zeleniny. 10 deka ovocia je desiata, ale obed vás prekvapí. Môžete si pre zmenu chute dopriať 15 deka diétnej salámy. Pokračujete olovrantom,  kedy si dáte 150 gramov ovocia a rovnaké množstvo zeleniny. Nakrájajte si jej dosť, pretože bude ešte na večeru, a to v podobe 10 deka spolu s pohárom mlieka.

6. deň

Po saláme prichádza šunka! Na raňajky si môžete dať 10 deka, potom rovnakú gramáž ovocia na desiatu. Obed opäť 10 deka, ale tentokrát tvarohu, a zas rovnaká gramáž mäsa na olovrant. Večeru vážiť nemusíte, vypijete 250 ml kyslého mlieka.  

7. deň 

A ste v polovici diéty. Ak to ešte zvládate, začnite deň s dvomi vajíčkami, pokračujte desiatou s 10 deka tvarohu. Obed 100 gramov ovocia, olovrant 100 gramov mäsa a záver dňa len pohár mlieka. 

8. deň

Tento deň bude jednoduchý. Nielen na váženie, pretože každá porcia bude predstavovať 20 deka, ale aj na skladbu jedla. Strieda sa len ovocie a zelenina.  Ráno ovocie, potom zelenina. Obedujete opäť ovocie, nasleduje zelenina na olovrant a končíte ovocnou večerou. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok