Skúsenosti Mateja Tótha treba zužitkovať pri jeho ďalšej práci s deťmi, tvrdí prezidentka

TA3 TASR
8.10.2021 11:45

Nielen športové, ale aj hodnotové a postojové skúsenosti Mateja Tótha je potrebné zužitkovať pri jeho ďalšej práci s deťmi. Vyhlásila to prezidentka SR Zuzana Čaputová pri príležitosti ukončenia jeho aktívnej športovej kariéry. V piatok ho spolu s jeho trénerom Matejom Spišiakom prijala v Prezidentskom paláci.

sd
TASR - Pavel Neubauer

Hlava štátu vyjadrila Tóthovi úctu za jeho úspechy, drinu a vytrvalosť v športe, pričom poukázala aj na jeho trpezlivosť v osobnom živote. "Určite to bola veľká ľudská škola, ktorá dopadla dobre a verím, že je inšpiráciou pre mnohých iných ľudí, ktorí sa ocitnú v podobnej životnej situácii," uviedla. Verí, že tieto skúsenosti zužitkuje vo svojej novej funkcii riaditeľa športového centra pri práci s mladými.

Prezidentka olympionikovi poďakovala za reprezentáciu Slovenska vo svete a pripomenula jeho viaceré medailové umiestnenia. Vyzdvihla získanie zlatej medaily z olympijských hier v Rio de Janeiro v roku 2016.

Tóth poďakoval za podporu a možnosť slúžiť Slovensku v rámci tejto životnej etapy. Dodal, že sa o to bude snažiť aj naďalej v rámci výziev, ktoré stoja v budúcnosti. "Či už pred mojím trénerom s ďalšími zverencami, u ktorých sa pokúsi zopakovať moje výsledky a priniesť ďalšiu radosť pre Slovensko, a pre mňa už v roli funkcionára, ktorý sa bude snažiť trénerom aj športovcom vytvárať čo najlepšie podmienky," uviedol Tóth.

Olympijský víťaz a majster sveta v chôdzi na 50 kilometrov Matej Tóth v uplynulých dňoch po vyše 26 rokoch definitívne ukončil svoju aktívnu športovú činnosť. Od 1. novembra stane novým riaditeľom Vojenského športového centra Dukla Banská Bystrica.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok