Na výstave Expo v Dubaji predstavili MH2

TA3/SZ
6.10.2021 18:00

Expo v Dubaji sa malo konať už minulý rok, no pre pandemickú situáciu ho preložili na rok 2021a potrvá až do marca 2022. Slovensko na túto výstavu prinieslo MH2- superšport poháňaný palivovými článkami.

Na výstave Expo v Dubaji predstavili MH2
Matador Group

Stánok reprezentujúci Slovensko na výstave Expo zdobí koncept vodíkového superšportu, ktorý vznikol spoluprácou spoločnosti Matador Group a Technickej univerzity v Košiciach - Strojníckej fakulty. Technické parametre prezradené neboli. Zatiaľ je však známa koncepcia pohonu.

Matador MH2 Matador Group

Auto bude poháňané štyrmi elektromotormi a palivovými článkami, ktoré slúžia ako generátor elektrického prúdu pre elektromotory. Ako môžete vidieť, dizajn je prísne diktovaný aerodynamikou, vďaka čomu má auto koeficient aerodynamického odporu len 0.2.

Matador poznamenal, že v prípade potreby je možné auto osadiť aj iným typom pohonu. Najsmutnejšou správou je, že koncept sa pravdepodobne nikdy nedostane do sériovej výroby, pretože spoločnosť Matador nechce konkurovať vlastným zákazníkom. Ide skôr o demonštráciu možností a schopností spoločnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok