Aktivisti sa pripútali k banským rýpadlám, protestovali proti ťažbe uhlia

TA3 TASR
2.10.2021 20:38

Štrnástich aktivistov zadržali v sobotu počas protestu proti ťažbe uhlia v povrchovej bani na západe Nemecka. S odvolaním sa na vyjadrenie tamojšej polície o tom informovala agentúra DPA.

Aktivisti sa pripútali k banským rýpadlám, protestovali proti ťažbe uhlia
TASR/DPA (ilu)

Desiatky klimatických aktivistov zablokovali v sobotu cesty a pripútali sa k banským rýpadlám v areáli bane Garzweiler v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko.

Polícia v meste Aachen informovala, že zadržané osoby sa nepodarilo identifikovať, nakoľko sabotovali proces odoberania odtlačkov prstov. Polícia preto požiadala okresný súd o uloženie dlhšej väzby.

"Nemôže to fungovať tak, že polícia zatvára ľudí, ktorí robia to, čo dlhé roky sľubujú politici a čo je veľmi potrebné, a síce účinná ochrana klímy," uviedol hovorca skupiny aktivistov, ktorá protest zorganizovala.

Skupina sa nazýva "Gegenangriff - für das gute Leben" (Protiútok - za dobrý život) a tvrdí, že Nemecko nemôže splniť klimatické záväzky, ktoré si stanovilo, ak neprestane spaľovať uhlie skôr, než je plánované.

Polícia informovala, že trestné stíhanie bolo začaté proti všetkým 22 aktivistom, ktorí sa pripútali k banským rýpadlám.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok