Nálada v polícii je zlá, odvolávanie Mikulca by však malo byť bez emócií, zhodli sa Pčolinský a Kyselica

TA3
23.9.2021 21:23

Diskusia k odvolávaniu ministra by podľa Petra Pčolinského mala byť vecná a bez emócií. Súhlasí aj Lukáš Kyselica, podľa ktorého bolo dianie v parlamente "fraška". V Téme dňa sme sa s nimi rozprávali o dianí v polícii, ale aj o tom, či má minister vnútra Roman Mikulec ich podporu.

tema_3.jpg
TA3

Vulgarizácia politiky

"Sme svedkami vulgarizácie politiky. Pripisujem tomu aj nervozitu z covidu," uviedol v TA3 Pčolinský v reakcii na dianie počas schôdze parlamentu, na ktorej sa mal odvolávať minister vnútra Mikulec. Hlasovanie sa napokon presunulo na piatok. "Diskusia by mala byť vecná, pôsobenie Mikulca sa dá hodnotiť aj bez emócií," dodal s tým, že aj v minulosti poukazoval na rôzne jeho chyby. Pčolinský zatiaľ premýšľa, že so svojím príspevkom v pléne vystúpi ešte v ústnej časti rozpravy.

Aj podľa Kyslicu išlo v parlamente skôr o frašku ako diskusiu. Zároveň poukázal na to, že viacerí členovia opozície ani neprišli.

Polícia potrebuje zmenu

V Téme dňa hovorili aj o dianí v polícii. Obaja ako členovia brannobezpečnostného výboru boli na poslaneckom prieskume na Úrade inšpekčnej služby. "Dozvedeli sme sa aj zaujímavé informácie. Už dva mesiace počúvame o tom, že Santusová odmietla ísť na detektor, nie je to však celkom pravda. Prišla tam, no v prvom prípade ani nevedia na inšpekcii prečo sa tam nedostala, v druhom prípade jej zrušili termín zo strany pracoviska," spresnil Pčolinský. Niektoré informácie boli pre neho nové a prieskum považuje za užitočný.

Dokáže však podľa nich ešte Mikulec vniesť do policajných zložiek pokoj? Pčolinský sa obáva, že tú silu už nemá. "Polícia nie je v najlepšom stave, nálady a vzťahy sú zlé, chcelo by to zmenu," uviedol. Kyselica doplnil, že čistky sa nerobili, keď začali vládnuť a teraz to aj vidno. Podľa neho však pokoj do polície môže priniesť nový poverený prezident Policajného zboru Štefan Hamran.

Kyselica spresnil, že Mikulec má podporu celého poslaneckého klubu OĽANO. Podľa Pčolinského ho Sme rodina taktiež podporí, osobne by mu však vedel vytknúť mnoho vecí. Zároveň však predpokladá, že odvolaný nebude.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok