Blokovanie schôdze nie je podľa Pčolinského v poriadku, Mikulec jeho dôveru nemá

TA3 TASR
30.8.2021 14:56

Minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) nemá podporu predsedu poslaneckého klubu Sme rodina Petra Pčolinského. Nesúhlasí so zablokovaním pondelkovej schôdze o Mikulcovom odvolávaní. Sme rodina bola za to, aby sa schôdza otvorila. Mikulec skonštatoval, že pokusov o odvolávanie sa nebojí, no obvinenia na svoju adresu považuje za konšpirácie.

"Myslím si, že nie je v poriadku, že sa takto blokuje otvorenie schôdze, pretože my sme to minule v opozícii kritizovali, keď to robila vtedajšia vládna koalícia, a, bohužiaľ, teraz sa robí to isté," povedal Pčolinský novinárom s tým, že aj o neotvorení schôdze sa majú rozprávať na pondelkovej koaličnej rade. Myslí si, že v utorok sa nepodarí otvoriť rokovanie. Dodal, že pravdepodobne sa odvolávanie zlúči s ďalším návrhom na odvolávanie Mikulca, ktorý je už naplánovaný na riadnu septembrovú schôdzu parlamentu.

Mikulec si myslí, že agenda šéfa Smeru-SD Roberta Fica za posledné týždne spočíva v jeho odvolávaní. Obvinenia označil za konšpirácie. Predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš dodal, že sa Ficovi nečuduje. "Vyšetrovanie najväčších korupčných káuz je v plnom prúde, bývalí vysokí štátni funkcionári sa priznávajú, stopy vedú čoraz bližšie k Robertovi Ficovi a, samozrejme, mu to prekáža," povedal Šipoš s tým, že preto Fico zvoláva mimoriadne schôdze. "Odmietame byť nápomocní tejto Ficovej osobnej snahe uniknúť pred zodpovednosťou, preto mu nebudeme pri tomto trápnom divadle robiť štafáž," dodal.

Podozrenia z korupcie aj zásah proti Zemanovi

Mimoriadnu schôdzu Národnej rady SR, na ktorej chcel opozičný Smer-SD odvolávať ministra vnútra, presunuli pre neuznášaniaschopnosť poslancov. Rokovanie sa pokúsia otvoriť opäť v utorok.

Smer-SD vyčíta ministrovi viacero vecí od situácie v rezorte a polícii až po podozrenia z korupcie. Opozičná strana tvrdí, že Mikulec sa mal stretávať s členom bratislavskej skupiny takáčovcov Matejom Zemanom v jeho byte, kde mali preberať koordinovanie výpovedí. Strana ministrovi vyčíta aj to, že mal prerušiť policajný zásah voči Matejovi Zemanovi a ďalším dvom svedkom. Rovnako hovorí o podozreniach z korupcie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok