Pitie kávy má vplyv na veľkosť ženského poprsia, zistili vedci. Stačia tri šálky denne

TA3/zm
27.8.2021 16:00

Neuveriteľné zistenie sa podarilo švédskym vedcom. Asi nikomu ešte nenapadlo skúmať účinok kávy v takomto ohľade. Ale vraj má súvis s veľkosťou pŕs. Samozrejme, prišli na to náhodne.

Pitie kávy má vplyv na veľkosť ženského poprsia, zistili vedci. Stačia tri šálky denne
Pexels/The Lazy Artist Gallery

Vedci v skutočnosti skúmali ženy s veľkými prsiami a zisťovali, či je u nich väčšie riziko rakoviny. Káva má podľa výsledkom vplyv nielen na objem dekoltu, ale aj na vznik tejto vážnej choroby.

Káva ako ochrana

Doktorka Helena Jernstroemová sa najskôr v rámci výskumu pozrela na bežné zvyky dám, ktoré nosia veľkosť podprsenky od C vyššie. Tie, ktoré nielen začínali deň kávou, ale dopriali si tento nápoj pomerne často, vychádzali vo výskume ako oveľa viac chránené pred vznikom rakoviny. Je to tým, že káva podmieňuje produkciu estrogénu, a ten funguje ako prevencia.

Menšie prsia

Pri výskume DNA a hormónov však švédsky tím narazil aj na zistenie, že polovica žien v sebe nosí gén, ktorý pod vplyvom kofeínu spôsobuje zmenšovanie prsných tkanív. Na jeho aktiváciu stačia tri šálky denne a s každou ďalšou kávičkou sa zvyšuje riziko, že vám bude ubúdať z objemu dekoltu.   

Ženy, ktoré pijú viac kávy denne sú i viac chránené pred rizikom vzniku rakoviny.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok