Kauza Očistec: Exriaditeľovi z ministerstva vnútra schválil súd dohodu o vine a treste

TA3 TASR
25.8.2021 11:22

Špecializovaný trestný súd v Pezinku v stredu schválil dohodu o vine a treste s exriaditeľom ekonomickej sekcie Ministerstva vnútra SR Martinom Fleischerom a odsúdil ho na dvojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov.

Fleischer pol zadržaný počas novembrovej policajnej akcie Očistec. ŠTS zároveň odsúdil aj jeho manželku Margarétu na rovnaký trest. "Súd obvinenej uložil trest odňatia slobody v trvaní dvoch rokov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní päť rokov. Ďalej jej súd uložil zákaz stretávania sa s osobami, ktoré majú na ňu negatívny vplyv, ako aj povinnosť podrobiť sa dohľadu probačného a mediačného úradníka. Súd obvinenej uložil peňažný trest vo výške 30 tisíc eur. Suma peňažného trestu pripadá štátu," uviedla hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Aj jej manželovi súd uložil zákaz stretávania sa s osobami, ktoré majú na neho negatívny vplyv, ako aj povinnosť podrobiť sa dohľadu probačného a mediačného úradníka. "Súd obvinenému uložil peňažný trest vo výške 150 tisíc eur. Suma peňažného trestu pripadá štátu," dodala hovorkyňa. Rozsudok nad dvojicou je právoplatný a nie je možné sa proti nemu odvolať.

Fleischera prepustili z väzby vo februári tohto roka. Podľa mediálnych správ mal vystupovať ako svedok - kajúcnik - proti obvinenému podnikateľovi Jozefovi Brhelovi, zadržanému počas januárovej akcie Mýtnik. Podľa TV Markíza jeho výpoveď prispela k zadržaniu aj bývalého riaditeľa Finančnej správy Františka Imreczeho. Fleischer tvrdil, že Jozefovi Brhelovi nosil desaťtisíce eur z nelegálnej trestnej činnosti do jeho firmy.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok