Keď bojkotovať, tak poriadne. Podľa Čekana by Blaha a Taraba nemali ostať len pri Horalkách

TA3
19.8.2021 11:45

Napätie medzi odporcami očkovania a jeho zástancami má novú podobu, v centre záujmu sa tentokrát ocitli cukrovinky Horalka a Mila. Dôvodom je vyjadrenie majiteľa potravinárskej skupiny I. D. C. Pavla Jakubca, ktorý kritizoval nezaočkovaných.

Pavol Čekan
TASR/Martin Baumann

Kauza "bojkotu Horaliek" sa objavila po vyjadreniach majiteľa potravinárskej skupiny I. D. C. Holding, ktorá vyrába oblátky Horalka či Mila. Jakubec vyslovil v rozhovore negatívny názor na ľudí, ktorí odmietajú očkovanie. Povedal, že týchto ľudí nechápe a že "ničia snahu ostatných, čo sa očkovať dajú". Jeho výroky rozhnevali odporcov vakcín, ktorí na sociálnych sieťach vyhlásili bojkot Horaliek a Míl. Objavili sa aj hlasy vyzývajúce na nákup keksíkov z tábora zástancov očkovania.

Do konfliktu sa zapojili dokonca aj niektorí politici. "Horalky či Mily kedysi patrili k mojim obľúbeným sladkostiam ešte od socializmu a dodnes som ich kupoval svojim deťom. Už nebudem. Pridávam sa k bojkotu," napísal na svojom Facebooku poslanec Ľuboš Blaha (Smer-SD). Bojkot priživil aj poslanec Tomáš Taraba, bývalý kotlebovec a predseda Život - národná strana. Objavilo sa aj video, kde muž kladivom drtí Tatranky.

Ku kauze sa vyjadril aj vedec Pavol Čekan. V statuse upozornil, že jasný názor na nezaočkovaných majú aj firmy Facebook a Google, ktoré vyhlásili, že do kancelárií pustia len zaočkovaných zamestnancov. Podľa Čekana by odporcovia vakcín nemali bojkotovať len Horalky. "Neplánujú za toto páni Blaha a Taraba a iní významní predstavitelia boja proti očkovaniu bojkotovať aj Facebook?" pýta sa vedec.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok