Odsúdený podnikateľ Ladislav Bašternák sa v septembri opäť postaví pred súd

TA3 TASR
13.8.2021 10:07

Odsúdený podnikateľ Ladislav Bašternák sa opätovne postaví pred súd. Okresný súd Bratislava V má na 7. septembra naplánované hlavné pojednávanie s podnikateľom, vyplýva z rozpisu činností súdu.

"Obžalobu na obvineného L. B. podala Krajská prokuratúra Bratislava 25. septembra 2020, a to pre zločin skrátenia dane a poistného," uviedol hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Podľa neho nie je možné predpokladať, či bude počas hlavného pojednávania vynesený rozsudok. Ide o prvý termín pojednávania a nie je zrejmé, či a aké vyhlásenie mieni urobiť obžalovaný.

Polícia nanovo obvinila podnikateľa v apríli 2019, krátko po jeho právoplatnom odsúdení. Obvinenia sa týkali kúpy bytov v bratislavskom bytovom komplexe Five Star Residence. Tie kúpil za približne 12 miliónov eur, pričom skutočná suma bola údajne nižšia. Podnikateľ si neoprávnene v roku 2012 uplatnil nárok na DPH v sume približne dva milióny eur. Vec sa pôvodne vyšetrovala v rámci policajnej skupiny Novinár.

Podnikateľa v prvej trestnej kauze neodvedenia dane a poistného v marci 2019 odsúdil trojčlenný senát odvolacieho KS v Bratislave na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody. Predtým vo veci konal OS Bratislava II.

Trest si odpykáva v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Zároveň mu prepadol majetok v prospech štátu, keďže spôsobil škodu v značnom rozsahu.

Témy: Sud Bratislava
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok