Kočner motáky nepísal a v konaní sú nepodstatné, tvrdí jeho obhajca

TA3 TASR
11.8.2021 13:50

Obžalovaný Marian Kočner nenapísal motáky, pre ktoré čelí obžalobe pred Okresným súdom Bratislava I. Po odročení stredajšieho pojednávania to médiám uviedol jeho obhajca Michal Mandzák.

Top udalosti
TASR/Jaroslav Novák

"Závery znaleckého posudku sú pre nás zjavne irelevantné. Obsah motáku nič nevypovedá o predmete skutku. Predmetom skutku nie je falšovanie, ale navádzanie svedka Romana Osuského (bývalý príslušník Slovenskej informačnej služby)," zareagoval Mandzák. OS Bratislava I v stredu čítal okrem iného posudok písmoznalca.

Obsah motáku je podľa Mandzáka v prospech obhajoby. "Z hľadiska tohto súdneho konania motáky nie sú podstatné. Naďalej tvrdím, že motáky neboli písané mojim klientom, to je jeho stanovisko. Nemá význam v tomto konaní sa vyvíjať v ťažkom písmoznaleckom dokazovaní, pretože aj tak by to nič nemenilo na danej veci,“ zdôraznil advokát.

OS Bratislava I odročil v stredu hlavné pojednávanie s obžalovaným podnikateľom Marianom Kočnerom v kauze motákov na 27. októbra. Na odročenom procese by mal vypovedať advokát Andrej Šabík. Predseda senátu OS Bratislava I ešte zváži, či na októbrové pojednávanie predvolá aj bývalého šéfa Národnej kriminálnej agentúry Branislava Zuriana, ktorého mal na jeseň 2018 o motákoch informovať exsiskár Peter Tóth.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok