Protest v Bratislave nám nepomôže zmenšiť dopad nástupu tretej vlny, reaguje mesto

TA3 TASR
29.7.2021 16:36

Mesto Bratislava podporuje všetky aktivity, ktoré vedú k spoločnému cieľu prežiť s čo najmenšou ujmou nástup tretej vlny pandémie nového koronavírus. Štvrtkový protest v Bratislave k takémuto cieľu podľa magistrátu nesmeruje.

"Navyše, forma protestu spôsobila rozsiahle obmedzenia dopravy, čo skomplikovalo život mnohým obyvateľom Bratislavy. Mestská polícia je plne súčinná štátnej polícii, ktorá koordinuje bezpečnostné opatrenia pri takýchto zhromaždeniach," uviedlo hlavné mesto.

Pred Prezidentským palácom na Hodžovom námestí v Bratislave protestuje od štvrtka rána niekoľko stoviek ľudí proti pandemickým opatreniam i proti prezidentke Zuzane Čaputovej, členom vlády a parlamentu. Krátko po 11.00 h sa demonštrujúci presunuli na cestu a zablokovali ju. Aktuálne blokujú viaceré ulice v okolí Hodžovho námestia, čím spôsobujú dopravný kolaps v centre Bratislavy. Polícia deklaruje, že pre štvrtkové neoznámené verejné zhromaždenie prijala adekvátne opatrenia, situáciu monitoruje a priebežne vyhodnocuje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok