Na južnom Slovensku horela skladová hala. Na mieste zasahovalo 107 hasičov

TA3 TASR
20.7.2021 20:32

Požiar skladovej haly v obci Palárikovo sa hasičom podarilo v stredu krátko po siedmej hodine ráno úplne zlikvidovať. Na mieste udalosti zasahovalo celkom 107 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s množstvom techniky.

Informovala o tom Katarína Križanová z komunikačného oddelenia Prezídia HaZZ. Požiar haly v Palárikove vypukol v utorok krátko po šiestej hodine podvečer. V hale sa nachádzajú pneumatiky. 

"Hasičom sa požiar skladovej haly v obci Palárikovo podarilo dnes (v stredu) krátko po siedmej hodine ráno úplne zlikvidovať," dodala s tým, že na mieste udalosti zasahovalo celkom 107 profesionálnych a dobrovoľných hasičov s 30 kusmi techniky. 



Primátor Nových Zámkov Otokar Klein na sociálnej sieti upozornil ľudí na dym nad mestom. V odpade, ktorý horel, sa podľa neho mohlo nachádzať aj množstvo plastov. "Preto prosíme, ak je to možné, v miestach väčšieho výskytu dymu si zatvorte okná na svojich príbytkoch," zdôraznil Klein.

Z dôvodu mimoriadnej udalosti prerušili v utorok aj železničnú dopravu v úseku trate Palárikovo – Šurany. Vlaky R 847 a R 816 viedli odklonom cez Železničnú stanicu Nové Zámky. Dopravca predpokladal meškanie vlakov minimálne 60 minút.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok